Touch Nature at /SAC Berthelot and /SAC Malmaison, 30.04-29.06

Exhibition opening: April 30th, 6pm at /SAC Berthelot (Str. General H. M. Berthelot 5) and 7.30pm at /SAC Malmaison (Atelierele Malmaison, Calea Plevnei 137C, corp B, et. 2)

Curators: Sabine Fellner & Alex Radu

În data de 30 aprilie, între orele 18:00-19:30 la /SAC @ Berthelot (Str. General H. M. Berthelot nr. 5) și 19:30-21:00 la /SAC @ Malmaison (Atelierele Malmaison, et. 2, Calea Plevnei 137C), vă invităm la vernisajul expoziției „Touch Nature”, curatoriată de Sabine Fellner și Alex Radu, cu un design de expoziție de Justin Baroncea și Maria Ghement.

Proiectul „Touch Nature”, inițiat de Forumul Cultural Austriac, cu un concept propus de curatoarea Sabine Fellner, este un demers expozițional itinerant prezentat în 11 țări din Europa, precum și în Statele Unite. El își propune o explorare a rolului artei în chestionarea crizei ecologice din ce în ce mai severe, prin lucrări ale unor artiști contemporani din Austria și din fiecare țară gazdă, întotdeauna într-un format original, site-specific, adaptat fiecărui context cultural în parte. 

În „Touch Nature” la /SAC, lucrările artiștilor austrieci și români intră în dialog, propunând o privire critică asupra modificării profunde a ecosistemului nostru planetar în Antropocen. Prin medialități artistice proprii, fiecare își formulează opoziția împotriva exploatării omului și a naturii la nivel global sau proiectează viziuni purtătoare de speranță cu privire la noi dinamici/compoziții uman – non-uman. Introspectiv, expoziția-instalație devine o imersiune în diversitatea spectrală a atitudinilor, trăirilor și reacțiilor psiho-emoționale în raport cu efectele devastatoare ale Antropocenului ecocidar: de la activism la anxietate climatică, solastalgie, melancolie, shadowtime, depresie, abandon, și din nou la imaginări de soluții inovatoare sustenabile. A dovedi prin documentare, a formula proteste și a concepe scenarii posibile dar ce pot părea utopice reprezintă instrumente fundamentale în aceste confruntări artistice din spațiul /SAC.

Expoziția „Touch Nature” va rămâne deschisă până în data de 29 iunie, cu programul de vizitare joi-sâmbătă între orele 16 și 20.

Expoziția este organizată de /SAC Bucharest și de Forumul Cultural Austriac, cu sprijinul Ministerului Ministerul Federal Austriac al Afacerilor Europene și Internaționale.


The final two titles from the Yalom series are here! You can find them online and also in Cărturești and other selected bookshops around the country.

Au apărut ultimele două titluri din Reeditările Yalom. Se găsesc online și în rețeaua librăriilor Cărturești, precum și în alte librării din țară.


Embracing The Whole: A Disjointed Narrative About Connections

Îmbrățișând întregul: o narativă fragmentară despre conexiuni

Text: TEA VINDT

Revista ARTA #62-63 / 2023


Five recent paintings are on the covers of a new edition of Irvin Yalom’s books. Published by Vellant Publishing, the books can be found online and also in Cărturești and other selected bookshops around the country.

Cinci lucrări recente ilustrează coperțile unei reeditări a cărților lui Irwin Yalom. Publicate de editura Vellant, cărțile sunt disponibile online și în rețeaua librăriilor Cărturești, precum și în alte librării din țară.


Biophilia painting is included in Why Have There Been No Great Eastern Women Artists? online exhibition, curated by Eszter Csillag for ANS AZURA.

The exhibition can be seen on ansazura.com.

Lucrarea Biophilia este inclusă în expoziția Why Have There Been No Great Eastern Women Artists?, curatoriată de Eszter Csillag pentru ANS AZURA.

Expoziția poate fi văzută online, pe site-ul ansazura.com.


AN INVINCIBLE SUMMER

An extensive monograph featuring paintings from 2008-2021 with an essay by Erwin Kessler.

Publisher: Mobius Gallery
Design: Larisa Sitar
Dimensions: 27 x 20 cm / Pages: 188
Bucharest 2021

BUY BOOK


Guided by the talented host, Andreea Vrabie, I was able to tell a story about past expectations and present dilemmas, in Pe Bune #52 podcast by DoR magazine.

Ghidată de talentata Andreea Vrabie, am reușit să articulez o poveste despre așteptări din trecut și dilemele prezentului, în podcastul Pe bune #52, produs de revista Dor.